Kategorie

Výrobci

Slevy

Navštivte nás i zde:

Seznam produktů výrobce HAGMANS

HAGMANS

Švédský výrobce proslulý zejména svými přípravky pro ochranu povrchů. Řada profesionální autokosmetiky s nanotechnologií Hagmans Nano byla vyhodnocena nezávislými testy, jako nejlepší ve srovnání se známými světovými značkami.

Společnost Hagmans KEMI AB vznikla v roce 1942, jako výrobce a dodavatel hygienických a kosmetických výrobků, které byly dodávány na trh pod značkou Lamozin. Tyto výrobky si velmi rychle získaly oblibu a jejich zvyšující se odbyt umožnil růst společnosti. Krátce po skončení II. světové války vyvinula společnost Hagmans první z jejich proslulých ochranných nátěr na střechy a začala výroba nitrocelulósových laků pro nábytkářský průmysl.


V 50. letech minulého století byl dokončen i vývoj a testování přípravků pro automobilový průmysl. Mezi ními byly i různé antikorozní přípravky a polyesterové tmely Stalplast. V současnosti Stalplast existuje v několika variantách s různou tvrdostí, pružností a neprodyšností. Závěrem padesátých let se do popředí dostala i produkce dalších teplem tvrditelných plastů. Nejprve se jednalo o různé typy podlahových nátěrů a podlahových krytin.


V současnosti je nejznámější podlahový nátěr Hagmans Golvfärg EP-V, který je používán především na průmyslové podlahy a jako dekorační podlaha ve vchodech, obchodech a autosalonech. V průběhu osmdesátých a devadesátých let byly vyvinuty nové produkty pro péči o motorové vozidla a dokonce i ESD - izolační podlaha pro elektrotechnický průmysl.


Za zmínku rozhodně stojí i SkiGo vosk na lyže, kde se znalosti chemických vlastností a zájem o sport, spojily do velmi rychlých výsledků. Jako první na světě použila společnost Hagmans silikon jako součást vosku na lyže a byla mezi průkopníky ve vývoji a výrobě práškových vosků na lyže založených na PTFE (Teflon®) bázi, která dává neuvěřitelně kluzné vlastnosti. Tyto aktivity byly postupně zastavovány a nejsou součástí hlavních obchodních činností společnosti Hagmans


První výrobní prostory společnosti Hagmans byly umístěné ve Gässlösa v Boras. V roce 1954 však byly zničeny mohutným požárem. Tímto vyvstala nutnost urychleně najít náhradní prostory pro umístění výrobních zařízení a po dočasných úpravách v Selgoře mohlo začít prakticky ihned zásobování. Hledání vhodné průmyslové oblasti vedlo až do Fritsla*, kde Hagmans během několika let vybudoval velmi moderní a dobře vybavený vyvojový a výrobní areál o celkové výměře 72 000 m2 a 8 000 m2 zastavěné plochy.


V současné době společnost produkuje několik desítek různých přípravků pro automobilový a stavební průmysl, keré jsou exportovány do mnoha zemí světa. Mezi odběrateli jsou i známí výrobci automobilů, pro které společnost vyrábí celou škálu přípravku pod jejich značkami (Privat Label) Všechny výrobky Hagmans jsou plně v souladu s trendy ochrany životního prostředí, na který dbá firma velmi pečlivě. Společnost HAGMANS vlastní certifikát ISO 14001 a ISO 9001


* Fritsla leží mezi Boras a Kinna ve Švédsku, uprostřed malebné oblasti Viskadalen, přibližně 70 km na východ od Gothenburg.


Zobrazit
na stránku
Zobrazeno 13 – 14 z 14 položek
Zobrazeno 13 – 14 z 14 položek

Nabídka

Srovnání 0